Za sve informacije pozovite: 066.9222777


blic.rs

Ekonomske vesti

ULTIMATIVNA LISTA ZA SNOBOVE Na ove stvari vredi potrošiti pare - stvarno će vas usrećiti
Trošenje novca na iskustva - karte za koncerte, odlazak na jedrenje na dasci, pa čak i ručak s prijateljima - pričinjava nam više radosti nego kupovina luksuznog automobila i nekretnine, tvrde naučnici na osnovu istraživanja. U dubini duše to znamo i sami, jer se kad-tad zasitimo materijalnih dobara, ali nam nikada ne dosadi da pričamo o onome što smo doživeli.
26-03-2017
ISTRAŽUJEMO Da li na Balkanu ekonomija može da pobedi nacionalizam
Na Balkanu je ekonomija dugo bila talac politike, ali sada se stvari menjaju, dolazi do preokreta i ekonomski interesi preuzimaju glavnu ulogu.
26-03-2017
Srbija ima naftne rezerve za desetak dana
Srbija trenutno ima naftnih rezervi za desetak dana, izjavio je danas ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić navodeći da je u toku tender koji bi trebalo da poveća te količine.
26-03-2017
Antić: Srbija prvi put ne duguje ni dinara za gas
Srbijagas redovno izmiruje svoje obaveze prema Gaspromu i čini mi se da prvi put naša zemlja ne duguje za gas niti jedan dinar, izjavio je danas ministar energetike Aleksandar Antić, uoči posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Moskvi.
26-03-2017
KAKO JAVNA PREDUZEĆA ZAKIDAJU ZAPOSLENE Ne isplaćuju topli obrok i regres, a zarade su manje od UGOVORENIH
Najčešći razlog kolektivnog kršenja radnih prava u javnim preduzećima ili državnoj upravi je posebni kolektivni ugovor, koji mahom predvidja više isplate od onih koje je poslodavac planirao u tekućoj budžetskoj godini, odnosno više od sredstava za koja je dobio saglasnost države.
26-03-2017
Beskamatni krediti, specijalni zakupi i popusti: Kako do novog automobila za ŠTO MANJE PARA
Automobili na sajmu se uveliko prodaju, a specijalne akcije proizvođača dodatno privlače kupce. Beskamatni krediti, specijalni zakup vozila i cene niže i do 2.000 evra od regularnih, metode su kojima prodavci automobila privlače svoje kupce na Beogradskom sajmu automobila.
26-03-2017
LUKSUZNA PONUDA NA SAJMU Za najskuplji automobil treba 1.000 srpskih plata
"Rols-rojs goust blek" najskuplji je automobil izložen na Sajmu automobila u Beogradu i košta 390.000 evra.
25-03-2017
NIJE KRAĐA Vlasnik pokušao da prevari carinike za 16 tona svinjetine
Nije krađa, nego prevara... Kao bomba je odjeknula vest da je iz javnog carinskog skladišta u Subotici nestalo čak 16 tona svinjskog mesa. Ipak, kako "Blic" saznaje, ispostavilo se da je u stvari reč o manevru vlasnika skladišta, koji je istovremeno i vlasnik firme koja je uvezla robu.
25-03-2017
Šef misije MMF Džejms Ruf piše za "Blic": Srbiji je potreban jači privatni sektor
Snažni trendovi porasta zaposlenosti i pada nezaposlenosti predstavljaju važne signale da ekonomski program Srbije donosi rezultate. Međutim, struktura tržišta rada pokazuje koliko toga još Srbija treba da uradi da bi ispunila svoj potencijal kao dinamična tržišna ekonomija. Ukratko, privatni sektor, koji je generator ekonomskog rasta i poreskih prihoda kojima se plaćaju penzije, plate u javnom sektoru i javne usluge, još uvek je isuviše mali da bi obezbedio visok životni standard za sve stanovnike Srbije.
25-03-2017
Karići kupuju kasarnu u Valjevu da bi gradili stanove
Kompanija Bogoljuba Karića zainteresovana je da gradi socijalne stanove u Valjevu, a njegov brat Dragomir kao moguću lokaciju naveo je prostor kasarne "Kadinjača" koju lokalne vlasti godinama bezuspešno pokušavaju da kupe.
25-03-2017